"Het bezig zijn met kunst, maar vooral het zelf maken van schilderijen of objecten is iets waar ik steeds opnieuw een uitdaging in vind. Het bepalen van een onderwerp, het zoeken naar de juiste materialen of kleuren waarmee ik ga werken en de weergave die ik wil bereiken, dagen mij uit om mijn eigen grenzen te verleggen. Voor het behalen van het ultieme eindresultaat van een werk of een serie werken wil ik nieuwe grenzen overschrijden en streef ik continu naar perfectie en vernieuwing. Hierbij zijn een eigen identiteit van het werk en mijn persoonlijke "handschrift"   waarden en normen die hoog in het vaandel staan. Het volgen van een nieuwe studie in een andere creatieve discipline heeft een synergetische werking naar mijn schilderijen vooral door een versterking in kennis en vaardigheden, maar meer nog door een cohesie benadering van mijn nieuwe werk." 

Emerentia van Vroenhoven

                                                                      

Emerentia van Vroenhoven is in 1959 geboren in Best, een klein dorpje net boven Eindhoven in Noord-Brabant waar ze ook het grootste gedeelte van haar leven gewoond heeft.

Sinds mei 2015 woont en werkt ze in Heusdenhout - Breda.

Van jongs af aan is tekenen en schilderen een onderdeel van haar leven, maar van huis uit werd gestimuleerd om een andere opleiding en carrière te volgen. Ze heeft een opleiding als MBA in Supply Chain Management afgerond aan de Rijksuniversiteit in Gent en was laatst werkzaam als Division Manager Operations bij Novoferm in Waardenburg.

In 1991 neemt ze de eerste stappen richting de professionele kunst en volgt over de periode van ruim 25 jaar  diverse  opleidingen via de academie en masterclasses bij professionele docenten. Ze is een gecertificeerd instructrice voor het geven van cursussen en workshops.

In 2009 slaat het noodlot toe, een TIA en CVA hebben tot gevolg dat ze problemen krijgt met de dagelijkse handelingen en niet meer in staat is om haar werkzaamheden als Divisie Manager Operations uit te voeren.

Het opnieuw leren tekenen en schilderen, de uitstapjes naar andere disciplines zoals glas fusion, glas gieten en het maken van keramische objecten gaven een nieuw doel in haar leven. Ze is sterker terug dan ooit te voren in de kunstwereld in zijn algemeen en met het maken van haar eigen kunstwerken.

Sinds 2011 volgt ze een nieuwe opleiding voor het maken van kermische objecten bij de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk, waarbij ze hoopt in 2019 af te studeren.